Index Vakbarát Hírportál

Jön az autómentes hévége Budapesten, ezek lesznek a legfontosabb változások

2024. október 3., csütörtök 16:24

Autómentes Hétvégét rendez Budapesten a BKK és a Fővárosi Önkormányzat: a kerékpáros-oktatással és tanpályákkal, mobilitási témájú városi sétákkal, családi és gyerekprogramokkal, járműbemutatóval és -kiállítással tűzdelt programok miatt több lezárás is várható.

Autómentes Hétvégét rendez Budapesten október 5-én és 6-án a BKK együttműködő partnereivel, csatlakozva ezzel a környezettudatosságot és a fenntartható városi közlekedést erősítő Európai Mobilitási Héthez – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. 

Mint írták, több szabadtéri programmal is készülnek: a BKK és a Fővárosi Önkormányzat kerékpáros-oktatással és tanpályákkal, mobilitási témájú városi sétákkal, családi és gyerekprogramokkal, járműbemutatóval és -kiállítással népszerűsíti majd a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket. Emiatt lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat a Lónyay utcáig, ezen kívül a rendezvény további helyszínéül szolgál a Margit híd és a Közraktár utca közötti gyalogosoknak megnyitott pesti alsó rakpart is. Nem lehet közlekedni majd a Belgrád rakparton a Havas utca és a Fővám tér között.

A közösségi közlekedésben az alábbi változások lesznek érvényben az Autómentes Hétvégén: 

A Szabadság híd lezárása idején a BKK az M4-es metró, valamint a változatlan útvonalon és menetrend szerint közlekedő 7-es és 133E autóbuszok, a belvárosi szakaszon a kiskörúti villamosforgalom szüneteltetése miatt az ott közlekedő M3-as metró, a 9-es és 15-ös autóbuszok és a 72-es trolibuszok igénybevételét ajánlja.

További részletek aBKK oldalán olvashatók. 

Rovatok