Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, ki kerül a botrányba keveredett fideszes képviselő helyére

2024. október 3., csütörtök 07:16

A Fideszből történő kizárása után megszűnt Győrffy Balázsnak, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottság tagjának megbízatása és alelnöki tisztsége. A tagsági helyére Jakab István kerül, az alelnöki posztot a továbbiakban Pócs János látja el. A Népjóléti Bizottságban Sztojka Attilát Hornung Ágnes váltja.

Megjelent az Országgyűlés Bizottságainak létrehozásáról, tagjainak és tisztségviselőinek megválasztásáról szóló határozat módosítása.

Ennek értelmében az Országgyűlés Mezőgazdasági biztosságba Győrffy Balázs (Fidesz) megüresedett tagsági helyére Jakab Istvánt (Fidesz), a Népjóléti Biztosságba Sztojka Attila (Fidesz) korábban megüresedett tagsági helyére Hornung Ágnest (Fidesz) javasolja a bizottság tagjának.

A Mezőgazdasági Bizottságban Győrffy Balázs alelnöki helyét Pócs János (Fidesz) veszi át. 

Mint ahogy azt az Index korábban megírta, Győrffy Balázs azért mondott le minden közéleti posztjáról, mert ittas állapotban vitába keveredett egy nővel, majd tettlegességig fajult a veszekedés, ezért a párt kizárta soraiból. 

A határozatot az Országgyűlés 2024. szeptember 30-ai ülésnapján elfogadta – olvasható a Magyar Közlöny október 2-ai számában.

Rovatok