Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter testvérének új lapja leigazolta Kéri Lászlót

2024. október 4., péntek 17:18

Magyar Márton új online lapja, a Kontroll.hu bejelentette, hogy Kéri László politológus is műsorvezetőként csatlakozik. Tovább beszámoltak arról is, hogy Tarr Péter lesz az új sajtóorgánum főszerkesztője, és Gulyás Balázs is saját műsort kap, Szabadsajtó Klub címmel.

A Magyar Péter testvére által alapított Kontroll.hu sorra jelenti be új munkatársaikat, a legújabb csatlakozó Kéri László politológus, akinek Kéri kérdi címmel indul műsora az új online lap Youtube-csatornáján.

Magyar Márton korábban már bejelentette Gulyás Balázst, a Gulyáságyú Média alapítóját, aki a Szabadsajtó Klub műsorvezetője lesz.

A Kontroll.hu főszerkesztője pedig az a Tarr Péter lesz, aki a Szabad Európa Rádió budapesti tudósítójaként kezdte pályafutását, majd dolgozott az Magyar Televíziónál és az RTL-nél is, de a Hír TV vezérigazgató-helyettese is volt. Végül augusztus elején a Frisshírek nevű hírportálnál volt főszerkesztő, innen kerül az új online laphoz.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Magyar Márton megalapította egyszemélyes médiavállalkozását, a Kontroll Média Szolgáltató Kft.-t, melynek fő tevékenységeként a hírügynökségi munkát jelölték meg. A lap írott, videós és podcast formátumban is közöl anyagokat.

Korábban több sajtóorgánum munkatársa is volt a Tisza Párt elnökének testvére 

Magyar Márton egy ideig Magyar Péter kampánystábjában is helyet kapott, de közben az Indamedia munkatársaként az Economxnél is dolgozott, ahol július végén szűnt meg a munkaviszonya.

Május 23-án a Mandiner írt arról, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke arról beszélt, hogy Magyar Márton Brenner Koloman kampánycsapatát erősítette.

Amikor Brenner Koloman elvállalta a főpolgármester-jelöltséget, szabad kezet adtunk neki abban, hogy összeállítsa a kampánycsapatát

− közölte akkor a Jobbik elnöke, és hozzátette, Magyar Márton egészen a Tisza Párt színre lépéséig dolgozott velük, ezt követően szüntették meg az együttműködést.

Rovatok