Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Magyar Péter és híveinek reakciója a KEHI-jelentésre komoly kérdéseket vet fel

2024. október 5., szombat 11:09

A 2021-es KEHI-jelentéssel hónapok óta foglalkozó Hadházy Ákos sok megjegyzést kapott, amiért – a kritizálói szerint – árt a kormányváltás ügyének azzal, hogy napirenden tartja azokat a kétes szerződéseket, amelyeket a Diákhitel Központ még Magyar Péter vezetése alatt kötött. A képviselő azonban úgy látja, „hogyha azt szeretnénk, hogy az ország máshogy működjön, akkor azt az egyet nem tehetjük meg, hogy ezeket a kérdéseket nem tesszük fel”.

Csütörtökön az Átlátszó nyilvánosságra hozta a teljes 2021-es KEHI-jelentést, és ez alapján kritizáltak több olyan szerződést is, amelyet a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetése alatt kötött. Ezek jellemzően a közbeszerzési értékhatár, vagyis 15 millió forint alatti szerződések, és a KEHI jelentése arra utal, hogy túlárazottak lehetnek, illetve az ezeket elnyerő cégek nem valódi versenyen juthattak a megbízáshoz.

A jelentés semmilyen további lépést nem javasolt, azonban most, évekkel később nyomozást indított a rendőrség az ügyben.

Hadházy Ákos nemég interjút adott a témában a Szeretlek Magyarország oldalának, amelyben a következőkről beszélt:

A vádakra Magyar Péter úgy reagált, hogy kifejtette, valódi munkáért fizettek, a KEHI rendkívüli vizsgálatát annak idején csak azért rendelték el, hogy sakkban tarthassák vele, amikor megromlott a házassága Varga Judittal, most pedig „a Fidesz érdeke, hogy mindezt újra elővegyék”.

Hadházy Ákos megosztotta az Átlátszó írását közösségi oldalán, bejegyzésére pedig kommentek tömegei érkeztek, amelyek kritizálták a képviselő munkáját, és hangsúlyozták, hogy ezzel Hadházy Ákos rontja a kormányváltás esélyeit, amit elméletileg a politikus is el akar érni.

A Tisza Párt elnöke hozzátette, hogy „Rogán Antal propagandistája mindenki, aki napirenden tartja az ügyet, beleértve az Átlátszó munkatársait is”, majd kritizálta a gyanús szerződésekkel már hónapok óta foglalkozó független képviselőt, Hadházy Ákost is.

Rovatok