Index Vakbarát Hírportál

A hét első napján megmutatja magát az októberi indián nyár

2024. október 7., hétfő 05:45

Hétfőn Magyarország nagy részén napos, csapadékmentes időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten azonban várhatóan csak a déli óráktól csökken a felhőzet. A délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül. A csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

A hét első napján az ország nagy részén napos időben lesz részünk, több felhő északkeleten és keleten lehet az égen, de azért ott is számíthatunk napos időszakokra. Kezdetben néhol északkeleten szitálás, kisebb eső átmenetileg kialakulhat.

Sokfelé élénk lesz a délnyugati, déli szél. Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 11 fok között alakul. Délutánra 16 és 22 fok közé melegszik a levegő.

Kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű – írja a HungaroMet.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint  időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban és a talajon is melegedés zajlik majd ezen a napon, így a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén, bágyadtság, tompaság, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, keringési problémák és vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak. 

Az élénk szél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, illetve ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

Hajnalban, reggel a hűvös, hideg, helyenként nyirkos időben átmenetileg a kopásos jellegű ízületi panaszok is felerősödhetnek, valamint akár görcsös panaszok is előfordulhatnak.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, amely mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok