Index Vakbarát Hírportál

Szeles idővel folytatódik az októberi indián nyár

2024. október 8., kedd 06:06

Kedden enyhe idő várható, napközben egyes helyeken akár 25 fok is lehet, de feltámad a szél, ami rontja a hőérzetet, de az ország nagy részén napsütés várható fátyolfelhőkkel. Veszélyes időjárási jelenség nem lesz, de a szeles idő és a melegfront miatt fejfájás, migrén lehet az arra érzékenyeknél.

A rétegfelhőzet és a ködfoltok délelőtti megszűnését követően Magyarország nagyobb részén napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet.

Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet általában 20 és 25 fok között valószínű, de az északkeleti határ mentén ennél néhány fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható − írja a Hungaromet.

Kedden továbbra is melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az erőteljes melegedés hatására. Általános panaszok lehetnek a migrén, fejfájás, szédülés, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, ingadozhat a vérnyomás.

A szeles időben − elsősorban a Dunántúlon − tovább fokozódhatnak a panaszok, illetve nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk − írja az Időkép. Az ország nagy részén azonban ismét napos időben lesz részünk, így javulhat hangulatunk, közérzetünk. Hajnalban, reggel különösen a hidegebb tájakon nagy lesz a megfázásveszély, emiatt ajánlott a réteges öltözködés.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, amely mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok