Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes eltűnés Fejér vármegyében: elrabolhatták Jenő település polgármesterét?

2024. október 8., kedd 11:44

A police.hu oldalon eltűnés miatt körözték a Fejér vármegyei Jenő település többször újraválasztott polgármesterét. Az Index értesülései szerint Kerekes Ildikót hozzátartozói és munkatársai sem tudták napokig elérni, ezért is kezdték a rendőrséggel kerestetni. A különös és bizarr ügy a lehető legrosszabbkor jött a kis falu életében: csütörtökön lesz az új képviselő-testület alakuló ülése.

Az Index információi szerint nagy riadalmat keltett Kerekes Ildikó, Jenő többszörösen újraválasztott polgármesterének hirtelen eltűnése. A helyiek elmondása szerint az ötvenéves nőt sokan kedvelik, ezért is választották mindig újra az 1200 fős kis faluban.

Szeged mellett mérték be utoljára

A rendőrség honlapján, a police.hu-n több napig szerepelt névvel és fotóval a keresett személyek listáján. Az Index megkeresésére a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság csak szűkszavú nyilatkozatot adott ki. Mint írták, az üggyel kapcsolatban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban információt adni.

Az Index úgy tudja, a polgármester mobiltelefonja a cellainformációk szerint Szeged mellett, az M5-ös autópályán volt utoljára bemérhető.

Innét az M43-as autópályán mehetett tovább Románia felé, vagy az M5-ös autópályán, Röszkén átkelve Szerbia felé. Ismerősei szerint az 50 éves hölgy rendszeresen járt ki Erdélybe, de ez az út nem volt betervezve. Ugyanakkor meglepte az őt keresőket, hogy a cellainformációk szerint szeptember végén néhány napra Londonba is kiruccant. A politikus erről az útjáról azonban senkit sem informált: sem családtagjai, sem közeli munkatársainak nem volt tudomása az angliai vizitről.

„Életben van Kerekes Ildikó”

Egy pesszimista forgatókönyv szerint elrabolhatták az ötvenéves politikust, ezért nem adott magáról életjeleket. Az optimistább hangok szerint a kampány kifáraszthatta, és magányra vágyott. Ezért utazott titokban a hegyek közé.

A jenői önkormányzatnál az Indexnek elmondták, hétfő éjszaka megtalálták Kerekes Ildikót. Azt nem tudták megmondani, hogy a rendőrség lelt rá, vagy ő jelentkezett.

„Életben van” – közölte a hivatal egyik munkatársa, aki rendszeresen tartja a kapcsolatot főnöke családtagjaival. Arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, mi történt a polgármesterrel, elrabolták, vagy pedig önként tűnt el. A Blikk úgy tudja, a polgármester kórházban van. 

Annyi bizonyos, hogy Jenő település képviselő-testületének alakuló ülése október 10-én, csütörtökön délután 4 órakor lesz, ahol – a tervek szerint – részt vesz az eltűnt polgármester is.

Kerekes Ildikó az idén június 9-i választásokon magabiztosan őrizte meg polgármesteri székét a Székesfehérvárhoz közeli településen. A szavazatok több mint 51 százalékát gyűjtötte be, míg a második helyezett Keserü Imre 33 százalékot kapott. Érdekesség, de Kerekes a polgármester-választáson függetlenként indult, ugyanakkor szerepelt a Fidesz–KDNP vármegyei listáján is a kormánypártok jelöltjeként.

Rovatok