Index Vakbarát Hírportál

Száznál is több szakmát mutatnak be a pályaválasztás előtt álló fiataloknak Budapesten

2024. október 8., kedd 14:59

Pályaválasztási kiállítással segíti a fiatalokat a kormányhivatal és az iparkamara. A rendezvény célcsoportja a továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákok, de idén az érettségizetteknek is érdemes ellátogatni a kiállításra, ugyanis felsőoktatási szakképzési kínálattal bővült.

Idén október 8-9-én várja a látogatókat SzakMÁzz! Budapest pályaválasztási kiállítás – hívta fel a figyelmet Budapest Főváros Kormányhivatala.

A kiállításon 80 szakképző intézmény, 6 egyetem, valamint 25 cég és szakmai szervezet vesz részt, hogy több mint 100 szakmát mutassanak be a fiatalok számára interaktív módon.

Mint írták, a rendezvény fő célcsoportja a továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákok, de idén az érettségizetteknek is érdemes ellátogatni az eseményre.

A kiállítás immár a felsőoktatási szakképzési kínálattal is bővült, amelyet 6 egyetem mutat be.

Az ilyen állásbörzék és pályaválasztási kiállítások kifejezetten fiataloknak szólnak, megmutatják nekik a magyarországi hiányszakmákat és segítenek megtalálni a saját érdeklődési körüket

– mondta Sára Botond főispán, hozzátéve: a támogatott pályaválasztás hosszútávon is segíti a fiatalokat a karrierjük kiépítésében.

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező kiállításon részt vevő intézmények és vállalatok több mint 12 ezer látogatóra számítanak. A látogatók átfogó képet kaphatnak a szakképzés és a felsőoktatás kínálatáról, interaktív módon ismerkedhetnek meg a jövőbeli karrierlehetőségeikkel, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kollégái pedig pályaorientációs tanácsadást is biztosítanak a diákok számára – írta az MTI a fővárosi kormányhivatali közlemény alapján. 

Rovatok