Index Vakbarát Hírportál

Évekre börtönbe kerülhet a sofőr, aki Sallai Nóra kisfiának halálát okozta

2024. október 8., kedd 18:54

Halált okozó baleset ügyében folyik nyomozás, mióta kiderült, hogy a szeptember 27-i autóbalesetüket követően Sallai Nóra ötéves kisfia meghalt. A karambolt okozó BMW sofőrje akár évekre börtönbe kerülhet.

Mint ismert, tíz napja kezelik intenzív osztályon Sallai Nórát, a Jóban Rosszban színésznőjét, aki Alsónémediben szenvedett autóbalesetet ötéves kisfiával. A színésznő állapota jelenleg is válságos. Hétfőn kiderült, hogy az ötéves Bende nem élte túl az ütközést.

A színésznő és kisfia múlt szombaton tartottak hazafelé egy születésnapi ünnepségről, amikor balesetet szenvedtek. Egy kereszteződésből kanyarodtak ki balra, amikor nagy sebességgel, 130-cal szaladt beléjük egy BMW-s. A BMW-ben ülő két fiatal csupán végtagsérüléseket szenvedett, ám a kisfiút hiába élesztették újra a helyszínen, később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatti eljárásról beszélt, azonban a kisfiú halála miatt ez mostanra változott, és már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás.

A büntető törvénykönyv szerint aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy halált okoz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – hívta fel a figyelmet a bpiautosok.hu.

Ennek értelmében a Sallai Nóra és kisfia súlyos balesetét okozó sofőr évekre börtönbe kerülhet. 

Mint nemrég írtuk, a színésznő jelenlegi állapotáról Szegedi László intenzív terápiás főápoló azt mondta, ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap számít kritikus időszaknak. Jelenleg a színésznő lélegeztetőgépen van, a gépi lélegeztetésnek pedig valószínűleg szövődményei lesznek, további műtétek várnak rá. 

Arra is kitért, hogy minden esély megvan a színésznő felépülésére, mivel a hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása világszínvonalú. A színésznőnek jelenleg is válságos az állapota, de tovább küzdenek az életéért, sőt még mindig tart a számára elindított irányított véradás. 

A Jóban Rosszban egykori szereplője mellett rengetegen álltak ki a közösségi médiában, miután megjelent kisfiának halálhíre – miközben erős kritikával illették a baleset felelősét. 

Rovatok