Index Vakbarát Hírportál

Ismert emberek üzentek Sallai Nóra kisfiának halála ügyében

2024. október 8., kedd 06:16

A kórházban halt meg Sallai Nóra színésznő ötéves kisfia, miután egy héttel ezelőtt Alsónémediben súlyos autóbalesetet szenvedtek. A Jóban Rosszban egykori színésznője mellett rengetegen álltak ki.

Mint írtuk, Sallai Nóra Alsónémediben szenvedett autóbalesetet ötéves kisfiával. Hétfőn kiderült, hogy az ötéves Benedek nem élte túl az ütközést, és meghalt. 

Míg az előző héten a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatti eljárásról beszélt, ez mostanra változott, és már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás. Sallai Nóra jelenleg válságos állapotban van, de továbbra is küzdenek az életéért, sőt még mindig tart a számára elindított irányított véradás. 

Sokan „gyilkosságról” írnak, vagy a törvények szigorítását sürgetnék

A Jóban Rosszban egykori színésznője mellett rengetegen álltak ki a közösségi médiában, miután megjelent fiának a halálhíre – miközben erős kritikával illették a baleset felelőseit. 

Puskás-Dallos Péter énekes, színész értelmetlen halálról és a család tönkretételéről írt közösségi oldalán.

Azért, mert részegek vagytok, be vagytok drogozva, mert versenyeztek, mert villogni akartok, mert f*szgyökerek vagytok, majd lesztek gyilkosok, mert nincs mit szépíteni, azok vagytok. Sallai Nóra a kolléganőm. Amióta olvastam, mi történt, nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna rájuk. Ne imádkoztam volna, hogy felépüljenek... nem tudom, ezek után mit lehet mondani

– írta közösségi oldalán a színész, aki bízik benne, hogy a súlyos szigorítások talán változásokat hozhatnak.

Balló Marcell, a Totalcar újságírója nyolc söpredékről számolt be, akik „a szemtanúk elmondása szerint hiányosan kivilágított autóval okoztak halálos balesetet Alsónémediben”. 

„És abban sem vagyok biztos, hogy a patkányokkal példát statuálnak-e majd valaha, hogy ne történjen több ilyen, hiszen a legutóbbi információim szerint az Árpád hídi gázoló is vígan éldegél a börtön falain kívül, várva a ki tudja, hányadik tárgyalást meg enyhítő körülményt. Update: elnézést, épp kiderül, hogy a gázoló kap-e kártérítést” – tette hozzá ironikusan Balló Marcell.

Todorovits Rea influenszer-író szerint „pár kiskirály ismét úgy döntött, hogy egy több tíz milliós kocsival menőzni sokkal többet ér, mint ártatlanok élete. Mégis minek kell még történnie, hogy elkezdődjön a jogosítvány megszerzése utáni felelősségteljes gondolkodás? Ahol apuka nem a legmenőbb autót veszi meg az idióta gyerekének, hanem beül mellé és megtanítja neki, mi is az a felelősség.”

Meddig? Mi kell, hogy történjen, hogy végre véget érjen, hogy végre mindenki megértse, hogy a négy kerékkel nem járnak pluszba életek... És hiszem, hogy Nóra felébred majd. Ki fog odaállni az édesanya elé és közölni vele, hogy a kisfiát többé nem ölelheti át? Nem a vétkes sofőr, ebben egészen biztos vagyok

– fejtette ki Todorovits Rea.

Dunai Ede író szintén hihetetlennek és felfoghatatlannak tartja, hogy családok életét teszik tönkre a felelőtlen száguldozók. „Hogy mit lehetne ellenük tenni? Mondjuk szigorítani a törvényeken. És hogy mi mondatja ezt velem? Elém került a drága barátom, a Diósgyőr és a Ferencváros egykori labdarúgójának, Halgas Tibornak a gyilkosa, bizonyos H. Szilveszter ítélete, aki miután bedrogozva és jogosítvány nélkül vezetve letarolta a szabályosan közlekedő Tibi autóját, azonnal megölve őt, mindössze két év fogházat kapott. Nevetséges” – írta. 

Rovatok