Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: csütörtöktől megnyitják a Hajógyári-szigetet és a Római-partot

2024. október 9., szerda 20:00

Budapest főpolgármestere közösségi oldalán osztotta meg, hogy csütörtöktől újra látogatható lesz a Hajógyári-sziget és a Római-part. Ebben az esetben a talaj- és belvíz miatt fák dőlhetnek ki, emitt még várhatóak lezárások, valamint egy csúszda felújítása is csúszik.

A Főkert javaslata alapján csütörtöktől megnyitják a Hajógyári-szigetet és a Római-partot − jelentette be Facebook-oldalán szerdán Budapest főpolgármestere.

Karácsony Gergely emlékeztetett: a Hajógyári-szigeten is fennállt a veszélye, hogy az árvíz, az esőzések, a talaj- és belvíz miatt fák dőlnek ki. A Főkert befejezte a sziget faállományának átvizsgálását, de nem talált balesetveszélyes helyszínt − közölte.

Tájékoztatása szerint lezárult a helyreállítás a Római-parton is, ahol egyetlen nyárfa maradt kordon mögött. Ettől eltekintve − írta bejegyzésében − csütörtökön visszakapják a budapestiek a folyópartot is.

Szöveges bejegyzése mellett videóban is közölte a fővárosiakkal a Hajógyári-sziget és a Római-part megnyitását, melyben még azt árulta el, hogy utóbbin lehetnek még lezárások, mert ott tombolt leginkább az ár.

A Hajógyári-szigeten pedig egy csúszdás játszótér felújítása is zajlik, mely az árvíz miatt némi késlekedést szenvedett, de tervei szerint hamarosan átadják ezt is a nagyközönségnek. A Margitszigetet már kedd déltől birtokba vehették a sétálni vágyók, melyről korábban már beszámoltunk.

Rovatok