Index Vakbarát Hírportál

Szabadságvesztés várhat a Momentum egyik önkormányzati képviselőjére

2024. október 9., szerda 11:00

Szabó Bence tavaly, debreceni látogatása alatt kérte számon Lázár János építési és közlekedési minisztert a MÁV helyzete miatt, azonban arra valószínűleg nem számított, hogy milyen súlyos következménye lesz tettének. A rendőrség a napokban választás elé állította: bírságot fizet, vagy elzárják 4 napra.

Szabó Bence, a Momentum debreceni politikusa a közösségi médiában számolt be róla, hogy bírság befizetésére vagy szabadságvesztésre kötelezik, amiért még 2023-ban demonstrált Lázár János ellen Debrecenben a MÁV miatt.

Elmondása szerint szerette volna kihasználni az alkalmat, hogy 2023 őszén Lázár János részt vett a Csokonai színház megnyitóján Debrecenben. A párt önkormányzati képviselője az építési és közlekedési minisztert egy molinóval köszöntötte, amelyen a következő szöveg volt olvasható: „Lázár, a vasutat már tönkretetted, el a kezekkel a színházainktól”.

Amikor a miniszter odalépett hozzájuk, Szabó Bence számonkérte őt a MÁV helyzete miatt. A kritikára reagálva Lázár János pedig elmondta, hogy minden rendben lesz, mert ha ő elkezd egy projektet, akkor azt sikerre viszi.

Múlt héten az alábbi levelet kaptam a rendőrségtől, amiben 26 000 forint befizetésére köteleznek, amiért szembe mertem szállni Lázárral. Ellenkező esetben 4 nap szabadságvesztés a jutalmam. Ez jár ma annak, aki kiáll a hatalom ellen. Megtorlás

– írja a Momentum politikusa.

A Momentum elnöke is reagált

Az ügyre Tompos Márton, a Momentum elnöke is reagált. Facebook-bejegyzésében felháborodásának adott hangot, amiért pártja hajdúsági önkormányzati képviselőjét büntetés fenyegeti csak azért, mert „megmutatta Lázár Jánosnak a valóságot”.

Kilopják a szemünket, lerohasztják az állami szolgáltatásokat, tönkreteszik a közlekedést, az egészségügyet, az oktatást, és hogyha ezt te szóvá mered tenni, akkor lecsap a hatalom keze

– fogalmazott Tompos Márton.

„Azonban nem tudnak megijeszteni bennünket, mert csak így juthat el mindenkihez az, hogy mi is az igazság!” – tette hozzá a pártelnök.

Rovatok