Index Vakbarát Hírportál

Pedofília miatt körözött férfit fogtak el Bács-Kiskun vármegyében

2024. október 11., péntek 21:31

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken közölte, hogy egy öt rendbeli gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolt férfit tartóztattak le szerdán Nagybaracskán, Bács-Kiskun vármegyében.

Elfogtak egy pedofília miatt körözött férfit Nagybaracskán. Az 58 éves gyanúsítottat 2023-ban még Németországban keresték, mielőtt ismeretlen helyre menekült volna az országból. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) célkörözési osztálya azonosította a férfi tartózkodási helyét a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ megkeresésére – közölte az MTI.

A vád szerint a férfi szexuális visszaéléseket követett el, miközben magánórákat tartott, ami miatt felmerült a veszélye annak, hogy Magyarországon is folytathatja ezeket a bűncselekményeket.

Az NNI fejvadászai, együttműködve a német hatóságokkal és magyar speciális egységekkel két napon belül elfogták a férfit. Jelenleg őrizetben van, kiadatásáról később dönt a bíróság.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok