Index Vakbarát Hírportál

Sulyok Tamás: Magyarország felelősségteljesen szolgálja Európát

2024. október 11., péntek 17:49

Idén Krakkóban tanácskozott a 2003-ban alapított Arraiolos-csoport. A végrehajtói hatalommal nem, vagy csak korlátozottan rendelkező államfők csoportjának lengyelországi találkozóján Magyarország köztársasági elnöke, Sulyok Tamás is részt vett. A politikus Facebook-oldalán azt írta, kollégáival az Európát érintő főbb témákat tekintették át.

Magyarország felelősségteljesen szolgálja Európát és polgárait – fogalmazott Sulyok Tamás köztársasági elnök az Arraiolos-csoport tanácskozását követő sajtótájékoztatón pénteken Krakkóban.

Magyarországot és Lengyelországot évezredes történelmi kapcsolat fűzi össze és ugyanilyen szoros kapcsolat fűzi Európához is – mondta, majd úgy folytatta, „számunkra Európa egyszerre szól keresztény hitünkről és értékeinkről, illetve nemzeti önazonosságunkról”.

Magyarország ezért is elkötelezett Európa, az európai közösségek megerősítése, a kontinens érdekeinek védelme és békéjének megőrzése mellett

– tette hozzá.

Sulyok Tamás Facebook-oldalán is beszámolt a krakkói találkozóról. Mint írta, a csoport idén az Európát érintő főbb témákat tekintette át és a többi államfőhöz hasonlóan ő is kiemelt fontosságúként említette a háborús területek helyzetét. 

Rovatok