Index Vakbarát Hírportál

Mandiner: Cigarettacsempészet miatt letartóztathatták a Tisza Párt egyik koordinátorát

2024. október 11., péntek 16:54

Pénteken a Kecskeméti Járásbíróság cigarettacsempészet miatt elrendelte a Tisza Párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátorának letartóztatását. A Tisza Párt megkeresésünkre közölte, hogy még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásukra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal törölték.

A Mandiner információi szerint pénteken a Kecskeméti Járásbíróság négy személy letartóztatásáról döntött, akiket a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jövedéki adózás alól elvont dohány és cigaretta megszerzésével, illetve azzal való kereskedéssel gyanúsít.

A nyomozó hatóság a letartóztatást kettejükkel szemben üzletszerűen elkövetett pénzmosás, a másik két személy esetében pedig jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntettének gyanúja miatt kezdeményezte.

Ugyan az ügyészség nem közölt neveket, de a lap szerint az egyik gyanúsított a Tisza Párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátora lehet.

Az ügyben kerestük a Tisza Pártot, amelytől a következő választ kaptuk: „A TISZA-szigetek civil szerveződések, amiket lelkes támogatók alapítanak és szerveznek. Ezek biztosítják a társadalmi bázisunkat, de jogi felhatalmazás nélkül működnek. A gazdasági bűncselekményekkel vádolt szolnoki férfi az egyik TISZA-szigetünkhöz kötődött. Még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásunkra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal töröltük. A TISZA Párt átláthatóan működik és szigorú szabályok garantálják a tagjaink feddhetetlenségét. Minden törvényes eszközzel azon dolgozunk, hogy tiszta közéletet teremtsünk, miközben magunkkal szemben is a legszigorúbb szabályokat alkalmazzuk.” 

Rovatok