Index Vakbarát Hírportál

Több száz Wizz Air-utas rekedt Dubajban a budapesti reptéren kialakult káosz miatt

2024. október 12., szombat 16:43

Nem indult el pénteken a Wizz Air Dubajból Budapestre tartó járata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kialakult káosz miatt. Az egyik érintett utas intézett magának hotelt az éjszakára, de a többség a reptéren rostokolt.

Pénteken 21:30-kor indult volna a Wizz Air járata Dubajból Budapestre, ám 19 órakor közölték az utasokkal, hogy a gép csak szombat délután 16 órakor (magyar idő szerint délután 2-kor) fog elindulni – számolt be a Blikknek az egyik érintett utas. 

Állítása szerint sem ételt, sem italt nem kaptak kárpótlásul, csak annyit ígértek, hogy biztosítanak szállást, de az utasok hiába vártak, valódi intézkedés nem történt az ügyben. A lap olvasója végül saját költségén egy közeli hotelbe utazott, de úgy tudja, a több mint 200 utas többsége a reptéren maradt a csomagokkal. 

Az érintett utas úgy tudja, a késés abból adódott, hogy

a budapesti reptéren a Dubajba induló utasokat a buszsofőr tévedésből a tiranai géphez vitte, majd rájöttek a hibára, és mindenkit leszállítottak csomagokkal együtt.

A jelentés időveszteség miatt ragadtak így az utasok Dubajban. 

Az ügyben a Wizz Air közölte a lappal szombat délelőtt: „a Budapestről Dubajba tartó járat beszállítási folyamatának elhúzódása miatt a személyzet szolgálati ideje lejárt volna, mielőtt elérik a lárnakai közbenső megállót Dubajból Budapest felé. Emiatt a járat indulását el kellett halasztani, így az csak szombaton tud elindulni. A légitársaság az érintett utasoknak Budapesten és Dubajban egyaránt szállást biztosított. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért”.

A lárnakai megállót a Wizz Air a közel-keleti helyzet miatt iktatta be, ugyanis kitérőt kell tenniük Cipruson, hogy elkerüljék a veszélyes légteret. 

Rovatok