Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely bejelentette a közösségi költségvetés nyerteseit

2024. október 12., szombat 14:34

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán ismertette, hogy egymilliárd forintot költenek el a közösségi költségvetés keretében. A budapestiek döntése alapján még nyilvános vécé is nyílik a Margitszigeten.

„A budapestiek eldöntötték, hogy idén mire költsünk egymilliárd forintot a közösségi költségvetés keretében! 13 új projekt valósul meg” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester egy hozzászólásban ismertette a nyerteseket.

Mint írta,a Helyi kis ötletek kategória győztesei: A Váci út zöldítése, Zöldebb Üllői út, Csomagmegőrző a Margitszigeten és a Népligetben, Meglévő kerékpáros útvonalak összekötése a Móricz Zsigmond körtéren, Kerékpárosok számára biztonságosan megközelíthető Keleti pályaudvar, Kutyagumi-mentesítés a VIII. kerületben, Átjárási lehetőség a Duna-parti sétányra a Haller utcánál és a Rendezett zöldterület a Határ útnál. 

A Helyi nagy ötletek kategória győztesei:

A Zöld Budapest kategória győztese a Csapadék összegyűjtése esőkertekben. Az Esélyteremtő Budapest kategória győztese: a Konténerházak hajléktalan családoknak. A Nyitott Budapest kategória győztese: a Jól kivilágított gyalogátkelőhelyek kialakítása.

A nyertes ötletek részletes listáját itt találja.

Rovatok