Index Vakbarát Hírportál

Újabb fejlemény az óbudai korrupciós botrányban: hónapokig börtönben marad a polgármester

2024. október 14., hétfő 17:44

December közepéig biztosan börtönben marad Kiss László, miután a Fővárosi Törvényszék a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság korábbi döntését a letartóztatásának meghosszabbításáról – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az óbudai polgármester augusztus óta van rács mögött. Mint korábban írtuk, az elsőfokú bíróság decemberig hosszabbította meg Kiss László letartóztatását.

A Magyar Nemzet most azt megtudta a Fővárosi Törvényszéktől, hogy a másodfokon eljáró bíróság is megerősítette a döntést, így

December 16-ig biztosan letartóztatásban marad a vesztegetéssel gyanúsított óbudai polgármester.

A korrupciós ügyben az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

Előzőleg K. János, az óbudai korrupciós botrány koronatanúja büntetlenséget kapott az ügyészségi nyomozókkal való együttműködésért. A vállalkozó szerint Budapesten, a Határ úton található autómosóból lopták el a pendrive-ját, amelyen egy utóbb kiszivárogtatott felvétel volt látható a bűnüggyel kapcsolatban. 

Kiss László, akit júniusban újraválasztottak polgármesterként, a hónap elején a fogdából hívta össze az önkormányzat alakuló ülését, amelyről részletesen írtunk is.

Rovatok