Index Vakbarát Hírportál

Négygyermekes családapa küzd agydaganattal, minden segítségre szükség van

2024. október 14., hétfő 14:28

Pásztory Ádám glioblastomával küzd, amelyen immunterápiával már lehet segíteni, ez azonban csak Németországban elérhető, ráadásul 85 ezer euróba kerül, ami meghaladja a család anyagi lehetőségeit, ezért a közösség segítségét vennék igénybe. A terápia nagyban javítaná a férfi túlélési esélyeit, sőt akár teljes gyógyulást is hozhatna.

Pásztory Ádám 53 éves, négygyermekes családapa, és életveszélyes agydaganattal küzd. Augusztusban kezdődött nála súlyosabb tünetekkel fejfájás, amely látászavarral és ájulással jelentkezett. Szeptember 6-án a János kórház ügyeletén végeztek rajta CT-vizsgálatot, ahol kiderült, hogy agydaganata van − írta meg a Femina.

A felépülése eredményesnek tűnt, de szeptember 24-én a kórszövettani eredmény azt mutatta, hogy glioblastoma NOS típusú daganatos betegségben szenved. Onkológiai kezelés nélkül mindössze 3-4 hónapja lehet hátra, de kezeléssel együtt akár 10-15 hónapig is életben maradhat. A glioblasztóma egy nagyon gyorsan terjedő betegség, amelynek sejtjeit műtéttel sem lehet teljesen eltávolítani, mert szétterjednek az agyszövetben. Ezek nem láthatók a képalkotó vizsgálatokon, ezért a daganat újra növekedhet és visszatérhet.

A férfi állapota jelenleg stabil, de speciális immunterápiás kezelésre lenne szüksége, de az csak Németországban érhető el, ami akár 50-60 százalékkal is növelheti túlélési esélyeit, sőt akár teljesen is meggyógyulhatna.

Az immunterápia a szervezet immunrendszerét erősíti, hogy hatékonyabban küzdjön a daganat ellen, és így hosszabb ideig éljen. A kezelési költsége azonban 85 ezer euró, amely tartalmazza az orvosi kezelést, az utazást, a németországi tartózkodást és egyéb kiadásokat. A család minden anyagi forrást felhasznált, de a közösség segítségére lenne szükségük – erre az alábbi linken keresztül van lehetőség.

Rovatok