Index Vakbarát Hírportál

Igazi őszi idő vár ránk a hét első napján

2024. október 14., hétfő 06:04

Hol naposabb, hol felhősebb lesz az ég hétfőn, de csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északon és északkeleten lesz élénk a szél. Hajnalban 1 és 11 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a hidegebbet északkeleten mérhetjük. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik a levegő.

A réteges felhőzet a délnyugati harmadban csak lassan szakadozik, gomolyosodik, máshol viszont a nap első felében sok napsütésre számíthatunk. A déli óráktól nyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, emiatt átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet – írja a HungaroMet.

Csapadék napközben nem lesz, de estefelé már nem zárható ki néhol gyenge eső. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a nyugatias szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.

Alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint nem várható fronthatás, ám a hűvös, hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. Napközben az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba egy nagyobb séta erejéig, a napsütés jó hatással lesz a közérzetünkre, hangulatunkra.

Kedden mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de elsősorban északkeleten kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk lesz az északi, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok