Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott a NAV, száznál is több hamis Rolexre bukkantak

2024. október 14., hétfő 14:24

Csaknem 112 hamis karórát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei nemrég egy bolgár rendszámú teherautóban. A szállítmány az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán akadt fenn egy ellenőrzésen.

Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei találtak Győr-Moson-Sopron vármegyében egy leponyvázott platón – számolt be közösségi oldalán az adóhatóság. 

Mint írták, a járőrök szeptember egyik éjjelén, egy bolgár trélert állítottak meg az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszánál. A sofőr három utasával Németországba tartott, amikor az egyenruhásoknak feltűnt, hogy a nyitott raktéren gondosan leponyvázott csomagokat is szállítanak.

A pénzügyőrök átvizsgálták a dobozokat, majd 112 darab Rolex feliratú hamis karórára bukkantak. A sofőr azt állította, hogy nem tudott az órákról, és a csomagot egy ismerősétől kapta.

A jogsértő áruval közel hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A NAV munkatársai lefoglalták az árut, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást.

Rovatok