Index Vakbarát Hírportál

Szimatol a rendőrség a Magyar Atlétikai Szövetség és a Deutsch család cége körül

2024. október 14., hétfő 14:39

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja, hogy minden rendben volt-e azokkal a szerződésekkel, amelyeket a Magyar Atlétikai Szövetség kötött a Track and Race Kft.-vel. A 2015-ben alapított vállalkozás jelenleg felerészben Deutsch Balázsé, de egy másik cégen keresztül cégtársával együtt Deutsch Péter is tulajdonos.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatot indított a Magyar Atlétikai Szövetség és a Deutsch családhoz köthető Track and Race Kft. közötti szerződések ügyében – derült ki Polt Péter válaszából, amelyet Vadai Ágnesnek küldött.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője még szeptember végén fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, vizsgálják-e „a Magyar Atlétikai Szövetség és a Magyar Atlétikai Szövetség vezérigazgatója, illetve fiának résztulajdonban lévő Track and Race Kft. között kötött szerződéseket”.

A kérdést tartalmilag feljelentésként értékelve a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának továbbítottam. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság fog tájékoztatást adni

– olvasható Polt Péter válaszában.

A Telex szerint a szerződések azért lehetnek érdekesek, mert szövetség vezérigazgatója 2023 októbere óta Deutsch Péter, a fideszes Deutsch Tamás testvére, és egy cégén keresztül ő is tulajdonosa a Track and Race Kft.-nek. A cég másik tulajdonosa és ügyvezetője Deutsch Péter fia, Deutsch Balázs.

A lap a bíróságon keresztül szerezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai programjának, a Zsivótzky Gyula Programnak a teljes dokumentációját, amelyből kiderült, hogy szövetség többször is a Track and Race Kft.-t bízta meg atlétikai versenyek szervezésével.

A cég 2021-ben 185 millió forint plusz áfát kapott a szövetségtől, majd két évvel később, szintén két versenyre, 181,5 millió plusz áfát. Mindkét szerződést Gyulai Miklós, a szövetség elnöke és Deutsch Balázs írta alá.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy a négy verseny közül egyik sem hagyott mély nyomot. A Telex forrásai szerint túlzó 180–185 milliót költeni két olyan versenyre, ahol a legnagyobb név a libériai sprinter, Emanuel Matadi, akinek a legjobb helyezése a 17. volt a világranglistán.

Rovatok