Index Vakbarát Hírportál

Debrecenben találta meg a rendőrség az év gyorshajtóját

2024. október 15., kedd 19:45

468 ezer forintos közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott az a férfi, aki hétfő délután a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 196 kilométer/órával száguldott Debrecen határában. A rendőrség figyelmeztet, hogy a sebességtúllépés a fő baleseti okok közé tartozik. Arra kérik a járművezetőket, hogy mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényben lévő sebességet.

Debrecen határában, a 471-es főúton végeztek sebesség-ellenőrzést a rendőrök hétfő délután, amikor kiszűrtek a forgalomból egy száguldozót, aki csaknem 200 kilométer/órás sebességgel közlekedett – írja a police.hu.

A rendőrség közleménye szerint a délutáni csúcsforgalomban egy autó óriási tempóval indult meg Hajdúsámson irányába. A sofőr a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 196 kilométer/órával száguldott.

A felelőtlen járművezető ezzel nemcsak a saját életét kockáztatta, hanem másokét is. a sofőr akcióját 468 ezer forintos közigazgatási bírsággal és 8 büntetőponttal jutalmazta a rendőrség.

Közleményében a hatóság arra is felhívta a figyelmet, hogy a sebességtúllépés a fő baleseti okok közé tartozik. Arra kérik a járművezetőket, hogy mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényben lévő sebességet.

Rovatok