Index Vakbarát Hírportál

Mandiner: Magyar Péter testőre csoportos rablásért volt börtönben, a Tisza Párt elnöke reagált

2024. október 15., kedd 10:26

A Mandiner információi szerint Magyar Péter egyik testőre a kétezres évek elején csoportos rablásért került börtönbe, és éveket ült a tettéért.

A Mandiner információi szerint Magyar Péter egyik testőre – aki az MTVA-s tüntetésnél is védte a Tisza Párt elnökét –, K. Z. még a kétezres évek elején keveredett csoportos rablásba, és ezért több évet rács mögött töltött. Ennél többet viszont nem közölt a lap.

Az elkövetők száma a rablás esetében nagyon fontos tényező. Ha ugyanis három vagy annál több fő vesz részt a rablásban, akkor csoportos rablást követnek el

– áll a Btk.-ban a hivatalos megfogalmazás. 

A Mandinernek nem ez az első Tisza pártos szellőztetése, pénteken azt is ők írták meg, hogy a Kecskeméti Járásbíróság cigarettacsempészet miatt elrendelte a Tisza Párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátorának letartóztatását. A Tisza Párt megkeresésünkre közölte, hogy még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásukra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal törölték.

A Tisza-szigetek civil szerveződések, amiket lelkes támogatók alapítanak és szerveznek. Ezek biztosítják a társadalmi bázisunkat, de jogi felhatalmazás nélkül működnek. A gazdasági bűncselekményekkel vádolt szolnoki férfi az egyik Tisza-szigetünkhöz kötődött. Még a hír kirobbanása előtt, amint tudomásunkra jutott az érintett ellen indított büntetőeljárás, a férfi regisztrációját azonnal töröltük. A Tisza Párt átláthatóan működik, és szigorú szabályok garantálják a tagjaink feddhetetlenségét. Minden törvényes eszközzel azon dolgozunk, hogy tiszta közéletet teremtsünk, miközben magunkkal szemben is a legszigorúbb szabályokat alkalmazzuk

– írták akkor.

Magyar Péter reagált

A Tisza Párt elnöke Facebook-oldalán reagált a vádakra azt írva, hogy mindössze kétszer fotózkodott a fent említett, letartóztatott emberrel, nyilvános rendezvényeken, de sosem volt a Tisza Párt tagja. A testőrségéről pedig azt írta, hogy nem jár testőrökkel, a rendezvényeiket biztosítő biztonsági szolgálatnál pedig nem dolgozhatnának büntetett előéletű egyének, így a fenti állítások hamisak.

Rovatok