Index Vakbarát Hírportál

A nap kérdése: akkor most van Magyar Péternek testőre, vagy nincs?

2024. október 15., kedd 13:09

Nemrég írta meg a Mandiner, hogy Magyar Péter egyik testőre börtönviselt múlttal rendelkezik, miközben a Tisza Párt elnöke több ízben is azt mondta, hogy nem alkalmaz testőrséget. Ehhez képest márciusban még ő erősítette meg, hogy testőrt fogadott, májusban pedig egy egész hadsereg kísérte a fotók szerint. Akkor most van testőr vagy nincs testőr? Vagy csak volt?

Ahogy arról beszámoltunk nemrég, a Mandiner információi szerint Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének egyik testőre csoportos rablás miatt hosszú éveket töltött börtönben a kétezres évek elején. A pártelnök nem sokkal később már reagált is a megjelent információkra, és korábbi állításait ismét megerősítette, miszerint nem alkalmaz személyi testőröket, csak a tüntetésein van jelen biztonsági személyzet, amely a rendezvényt biztosítja, nem pedig őt magát.

Azt is terjesztik a sokat látott szakértők, hogy az én »testőrségem« egyik tagja korábban súlyos bűncselekményt követett el. El kell, hogy keserítsem őket, nekem, ellentétben a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének rettegő tagjaival, nincs testőrségem, jellemzően magam járok mindenhova. A rendezvényeinket biztosító biztonsági emberek pedig nem rendelkezhetnének a szükséges engedélyekkel, ha büntetett előéletűek lennének

– írta közösségi oldalán Magyar.

Van? Volt? Lesz? Nincs? Kell?

A történet viszont itt kezd érdekes lenni, ugyanis még közszereplőként történő berobbanása idején, március végén cikkeztek arról több helyen is, hogy megfogadta jóakarói tanácsát, és rosszakarói ellen testőr védelmét vette igénybe egy kisportolt, termetes ember személyében. Sőt, a Blikk szerint nekik nyilatkozott is az akkor még csak Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjeként ismert Magyar Péter, aki így kommentálta a dolgot:

„A testőrömnek nincs fegyvere. Ám elmondható, hogy profi kiképzést kapott, mégpedig a rendőrség különleges egységénél.”

„Egy privát biztonsági cég által felajánlott profi személyvédelmi szakemberről van szó” – toldotta meg válaszát az akkor még a hírhedt hangfelvétel kiszivárogtatására és az ügyészségnek történő átadására készülő Magyar. 

Ezt megelőzően pedig a saját Facebook-oldalára is kiírta a Diákhitel Központ volt vezetője, hogy 

elfogadva több biztonsági szakember ismételt tanácsát és a családom kérését, tekintettel az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, a mai naptól elfogadom a felajánlott 24 órás személyi védelmet a saját és hozzám közel állók biztonsága érdekében

– áll a bejegyzésben.

Ez viszont még mindig nem a történet vége, hiszen májusban a TV2 hozott le egy riportot arról, hogy „alvilágból ismert nehézfiúkkal védték Magyar Pétert a május 5-i tüntetésen”. Bár a Metropol által készített képek közül kettőn valóban egy testőr kíséretében sétál Magyar, viszont a többin az akkor már a Tisza Párt alelnökeként kampányoló politikus nem látható, csak egy csapat „alvilágban jártas nehézfiú” és pár „luxusautó”, Magyar pedig sehol – ez pedig egyelőre nem bizonyító erejű. Azt is elmondták, hogy a debreceni tüntetésre utazó Magyar vonatkocsiját a gorillák „önkényesen lezárták”, hogy ne zavarják „Magyar úr” utazását.

Így marad a kérdés a végére: régebben fogadott testőröket a Tisza Párt elnöke, de mára már elengedte őket, és valóban teljesen egyedül jár, vagy még mindig foglalkoztatja őket, és a közvéleményt próbálja csak meggyőzni arról, hogy mennyire emberközeli, és nincs szüksége védelemre.

Rovatok