Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd egy posztban kötötte össze Magyar Pétert és a „Gyurcsány famíliát”

2024. október 15., kedd 08:49

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos kedden közölte, hogy Európában „idén télen is a magyar családok fűthetnek, világíthatnak legolcsóbban és legbiztonságosabban”. A politikus megemlítette Magyar Pétert és Gyurcsány Ferencet is.

„A kormány és a Fidesz–KDNP rezsivédelmi politikájának köszönhetően Európában idén télen is a magyar családok fűthetnek, világíthatnak legolcsóbban és legbiztonságosabban. A háztartások energiaköltségei tekintetében már vásárlóerő-paritáson is Európa-bajnokok vagyunk” – fogalmazott Facebook-oldalán Németh Szilárd.

A kormánybiztos úgy látja, magyar érdeket szolgált és sikeres volt Orbán Viktor miniszterelnök politikája, „ami hazánkat kimenekítette az EU orosz gáz- és kőolajembargójából. Gáztározóink már most 93 százalékos feltöltöttségűek. Sikeres volt az a kormányzati rezsivédelmi döntés is, amit 2022. augusztus 1-jén vezettünk be. Megvédtük a magyar családokat a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság, energiaár-robbanás veszélyes hatásaitól. A rezsicsökkentésnek köszönhetően mi, magyarok vághatunk neki legbiztonságosabb körülmények között a télnek”.

Németh Szilárd azt állította, hogy Brüsszel meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést „ahelyett, hogy más tagállamoknak is a figyelmébe ajánlaná. Az azonban még megdöbbentőbb, hogy a hazai baloldal ebben a kérdésben is Brüsszel mellett áll, a nemzetközi energialobbi érdekeit kiszolgálva. Ráadásul teljesen hiteltelen is, mert – többek közt – Magyar Péter és a Gyurcsány família is igénybe veszik a rezsicsökkentést”.

Rovatok