Index Vakbarát Hírportál

Óriási fordulat a számlagyáros ügyben, egy milliárdos mindent magára vállalt

2024. október 15., kedd 12:24

Az elmúlt évek legnagyobb számlagyáros botrányába keveredett a Magyarország 7. leggazdagabb emberének, Jellinek Dánielnek tulajdonában lévő Indotek Csoport két leányvállalata és azok ügyvezetői. Mivel ebből az egyik a milliárdos édesapja, ezért Jellinek fogta magát, besétált az ügyészségre, és a több mint 100 milliós csalási ügyben mindent magára vállalt apja és beosztottja helyett.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb botránya az a több mint 50 vádlottat felvonultató számlagyáros botrány, amelynek egyik vádlottja a 7. leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel 74 éves édesapja, aki egyben az Indotek Csoport alá tartozó Mall Management Kft. ügyvezetője is. A költségvetésnek 4,5 milliárdos kárt okozó számlagyárbotrányban egy másik leányvállalat, az In-Management ügyvezetőjét is megvádolta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség, a büntetőper pedig novemberben indul. 

A két ügyvezetővel szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indítottak eljárást – illetve ezekkel vádolják őket –, ám utóbbi céget egy időre Jellinek Dániel vette át ügyvezetőként, majd édesapja helyett is

magára vállalt mindent, miután besétált az ügyészségre.

„Azt csináltam, ami egy ilyen helyzetben minden cégvezetőtől, tulajdonostól és szüleiért felelősséget vállaló embertől elvárható, magamra vállaltam az ügyet, hogy ártatlanul ne hurcolják meg idős édesapámat és kollégámat” – nyilatkozta a 24.hu-nak a milliárdos.

A két cég a hírek szerint több mint százmilliós értékben fogadott be fiktív számlákat, amiből 53 milliót tulajdonítanak az idősebb Jellinek vezetése alatt működött Mall Managementnek. A számlakibocsátó a Wind-Ip 21 Kft. volt, amelyről kiderült, hogy a Fuzik Zsolt „Nagymester” elnevezésű számlagyáros által irányított szervezet fontos szereplője, ráadásul az Antenna Hungária, a Prizma Csoport is vásárolt tőlük.

A 444 egy videóban foglalta össze az ügy legfontosabb részleteit, amiből az derül ki, hogy a korrupcióban mind jobb-, mind baloldali politikusok is érintettek, de „a sorozatba illő sztoriban van padló alá rejtett széf, börtönben szövődő üzleti kapcsolat, Hugo Boss táskában szállított korrupciós pénz, engedély nélküli vadászat, gój motoros stróman és elképesztő mennyiségű kokain is”.

Rovatok