Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Budapesten lakhatási válság van, és ez Karácsony Gergely felelőssége

2024. október 15., kedd 10:28

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés őt támogató része saját kudarcát próbálja elsunnyogni azzal, hogy a fővárosi lakhatási válság megoldását a kormánytól várják, holott ez az ő feladatuk lett volna.

A főpolgármester öt éve programjában bérlakásépítést, kollégiumépítések támogatását ígérte, és egy sor más kamuterve is volt – jelentette ki legutóbbi Facebook-posztjában Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, majd azzal folytatta: „persze ezekből mind nem lett semmi”.

A frakcióvezető véleménye szerint a fővárosban elköltött ezermilliárdos nagyságrendű összegből nulla bérlakásra, nulla kollégiumra futotta, és a hatalmas összegből összetákolt lakásügynökség is csak három lakást tudott kiadni.

„Karácsonyék saját totális lakhatási kudarcukat próbálják elsunnyogni, de ezt a várost ők vezetik. A probléma megoldását persze mindig a kormánytól várják, majd most, hogy a kormány megelégelte Karácsony tétlenségét, a Városháza pánikolni kezdett” – olvasható a posztban.

Ahogy azt az Index megírta, Karácsony Gergely levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek a lakhatási válságról, amely a főpolgármester szavai szerint a jövőnket érintő egyik legnagyobb kihívás. A főpolgármester megjegyzi, Orbán Viktor egyik nyilatkozatában elejtett egy félmondatot arról, hogy várja Budapest javaslatait a témában, a főpolgármester pedig erre hivatkozva fogalmazta meg levelét a kormányfőnek.

Hétfőn reggel pedig videóüzenetben szólította meg a kormányfőt, amiben a főpolgármester leszögezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés tele van javaslatokkal, és várja a kormány együttműködését azzal, hogy közzéteszi azt a felhívást, ami alapján meg tudják kezdeni a lakhatási csomag megvalósítását.

Rovatok