Index Vakbarát Hírportál

Önálló rendőrőrsöt kap a budapesti bulinegyed

2024. október 16., szerda 08:03

A Belső Erzsébetvárosi Rendőrőrs létrehozásáról már május 15-én határozatot hozott a kormány, az érintett terület lakosai azonban még türelmetlenül várják a rendőrség állandó jelenlétét a bulinegyedben. A tervek szerint 48 járőrről 58 járőrre emelik majd a rendőri jelenlétet.

Turisztikai szempontból is alapvető a biztonság garantálása a bulinegyedben, ezért nagyobb rendőri jelenlétre van szükség Erzsébetvárosban. A kormány ezért hozott határozatot a Belső Erzsébetvárosi Rendőrőrs létrehozásáról – erősítette meg Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn a nemzetgazdasági tárca és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös sajtótájékoztatóján a kormány május 15-én hozott határozatát.

Már korábban is megígértük, ez az első javaslat, hogy a rendőri jelenlétet fokozzuk a bulinegyedben, a 48 járőrről 58 járőrre kell emelni a jelenlétet. Ez ügyben szeretnénk egy önálló rendőrőrsöt is alakítani, ami azt jelenti, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ki fog jelölni egy ingatlant

– mondta Nagy Márton.

A polgármester szerint még csak ígéreteket kaptak 

Az InfoRádiónak nyilatkozó Niedermüller Péter – a VII. kerület ellenzéki polgármestere – úgy véli, hogy az erzsébetvárosiak megérdemlik azt, hogy a minisztérium határozott, egyértelmű és világos választ adjon arra a kérdéssorra, hogy hol lesz új rendőrőrs Belső Erzsébetvárosban, mit jelent az, hogy egy rendőrőrs lesz Belső Erzsébetvárosban, és hány rendőr fog  szolgálatot teljesíteni.

A polgármester szerint még csak ígéreteket kaptak, amivel az erzsébetvárosiak nem mennek semmire. Az erzsébetvárosiak egyértelmű tájékoztatást várnak az ügyben, és továbbra is azt üzenik a kormánynak, hogy támogatják a rendőrőrs létrehozását, illetve a kerületi rendőrök létszámának növelését – közölte Niedermüller Péter.

Mint ahogy azt az Index megírta, Nagy Márton hétfőn egy sajtóeseményen elmondta: az év elején a minisztérium létrehozott egy tanácsadó testületet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) közösen, ez a turisztikai tanácsadó testület (TTT), és 33 szervezet a tagja. A miniszter akkor úgy fogalmazott, hogy egyértelműen kellett a bürokrácia csökkentése, a deregulációs akcióterv.

Ennek a 16 pontos akciótervnek a része a rendőri jelenlét fokozása a bulinegyed területén.

Rovatok