Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik bevezetné: aki nem járta ki a nyolc osztályt, az ne szavazhasson a választáson

2024. október 16., szerda 17:19

Továbbra is valljuk, hogy minden magyarnak joga van szavazni a sorsáról, a jövőjéről, azonban ezt csak akkor tegye, ha szellemileg képes is rá – jelentette ki Brenner Koloman, a Jobbik elnökhelyettese sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője elmondta: bevezetnék a közvetlen elnökválasztást, ismét kétfordulóssá tennék az országgyűlési képviselőválasztást, eltörölnék a győzteskompenzáció intézményét, valamint megteremtenék annak lehetőségét, hogy elektronikus úton adják le voksukat „politikai vagy gazdasági okból Nyugat-Európába szakadt honfitársaink”.

Emellett, tette hozzá, megvonnák a választójogot azoktól, akik

nem fejezték be az általános iskolát,

,

annak érdekében, hogy „csak az a magyar polgár döntsön hazánk jövőjéről, aki képes rá, hogy befejezze a nyolc osztályt”. Hiszen aki ezen elbukik, az megfontolt politikai döntést sem tud hozni a médiából őt érő információk alapján – idézi a politikust az MTI.

Brenner Koloman hozzátette: ugyanígy tennének azok esetében is, akiktől megvonták gyermekük felügyeletének jogát. Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: a Jobbik központi koncepciójáról már tárgyal a párt elnöksége.

Rovatok