Index Vakbarát Hírportál

A JYSK gyermekvédelemben élő fiataloknak biztosít karrierlehetőséget

2024. október 17., csütörtök 12:50

A JYSK csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amivel célja, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára hosszú távú karrierlehetőséget biztosítson, valamint mentorálással és képzésekkel támogassa őket a munkaerőpiacra való belépésükben.

Magyarországon mintegy 23 ezer gyermek és fiatal felnőtt él a gyermekvédelmi szakellátásban. A gyermekvédelemben élő gyermekek társadalmi és közösségi kötődésének elősegítése, piacképes pályaválasztása, valamint munkaerőpiaci foglalkoztatottságának növelése érdekében 2023-ban indult el az Apponyi Franciska Jövőműhely Program, amelynek célja, hogy a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre készülő fiatal felnőttek számára képzéssel és mentorálással nyújtson segítséget abban, hogy érdeklődésüknek, képességüknek és személyiségüknek megfelelő munkahelyet találjanak.

A JYSK Magyarország is csatlakozott a programhoz, mint közleményükben írják, a vállalat társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseinek fontos része a program, amely hidat képez a gyermekvédelmi ellátás és a vállalati szektor között, hozzájárulva a fiatalok hosszú távú munkaerőpiaci integrációjához.

A kiskereskedelmi lánc már korábban is indított egy tehetséggondozó programot, amely roma származású és állami utógondozásban élő fiatalokat segít a szakmai életútjuk kialakításában.

Az ecseri logisztikai központunk nem csupán a JYSK magyarországi és régiós logisztikai bázisa, hanem egy olyan hely is, ahol a jövő generációját segítjük a szakmai fejlődésükben. Kiemelt célunk, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban felnőtt fiatalok számára valós karrierlehetőségeket nyújtsunk, és támogassuk őket abban, hogy a munkaerőpiacra való belépésük ne csak egy munkalehetőség legyen, hanem hosszú távú sikeres karrier kezdete

– emelte ki Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője.

A központ új munkahelyeket teremtett, és most további pozíciókat nyit meg az Apponyi Franciska Jövőműhely Program fiataljai számára. 2024-ben két junior raktáros pozíciót hirdetnek meg, amire a programban részt vevők jelentkezését várják. Az újonnan felvett munkavállalóik számára folyamatos mentorálást, tréningeket és intervíziós lehetőségeket biztosítanak, amelyek elősegítik szakmai és személyes fejlődésüket, miközben a vállalat közösségének teljes értékű tagjaivá is válnak.

„Azáltal, hogy mentorálással, képzésekkel és valós munkatapasztalatokkal látjuk el ezeket a fiatalokat, nemcsak az ő jövőjüket építjük, hanem a JYSK jövőjét is. Hiszünk abban, hogy ezek a fiatalok új perspektívákat hozhatnak a vállalatunkba, és értékes tagjaivá válhatnak a csapatunknak” – tette hozzá Jaroslaw Sobczyk.

Rovatok