Index Vakbarát Hírportál

Megjelentek a gyalázkodó hozzászólások Potápi Árpád János halála után

2024. október 19., szombat 16:11

„Kitettek magukért a kommentelők” – fogalmazott a Magyar Nemzet, miután egy, a Tisza Pártot támogató Facebook-csoportban több gyalázkodó üzenetre bukkant a Potápi Árpád János haláláról szóló hír alatt.

Mint ismert, csütörtökön tragikus hirtelenséggel meghalt Potápi Árpád János, aki 2014-től a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, 1998-tól kezdve 26 éven keresztül pedig folyamatosan a Fidesz országgyűlési képviselője volt Tolna vármegyében. 

A Magyar Nemzet szombat délelőtt arról számolt be, hogy egy, a Tisza Pártot támogató nyilvános csoportban is megemlékeztek az államtitkár haláláról, valamint Magyar Péter is posztolt róla. A lap azonban felfigyelt arra, hogy több gyalázkodó üzenet is megjelent a kommentszekcióban, és mint írták, „sokan nácizták vagy románozták a nemzetpolitikáért felelős volt államtitkárt”, de olyan is akadt, aki más kormánypárti politikus halálát kívánta. 

A lap állítása szerint többek között olyan hozzászólások is olvashatók a csoportban, mint „mocskos fideszes volt, s ezt nem tudom elnézni. Hullik a férgese!” vagy „bár mindnyájan így járnátok! Meghalt egy náci?”

Érdemes azonban megjegyezni, hogy bár a Tisza támogatói csoportban valóban van pár ilyen komment, Magyar Péter Potápiról szóló posztja alatt a jóindulatú hozzászólások jellemzők.

Rovatok