Index Vakbarát Hírportál

Ismét felborul a közlekedés Budapesten az október 23-ai megemlékezések miatt

2024. október 20., vasárnap 15:53

Az 1956-os események évfordulóján, október 23-án – de már október 22-én délután is – teljesen megváltozik a BKK járatainak menetrendje. A demonstrációk és megemlékezések helyszíneit érintő villamos- és buszjáratok rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek majd.

Az 1956-as, városszerte tartandó megemlékezések miatt 2024. október 22-én és 23-án ismét felbolydul a főváros közlekedése, és egy sor villamos és busz rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik majd. A BKK közleménye szerint október 22-én a Műegyetemtől a Bem térig vonulnak majd a demonstrálók és megemlékezők, míg 23-án délelőtt a Kossuth téren, délután és kora este pedig a Margit körúton. 

„A rendezvényekhez kapcsolódó lezárások miatt változik az érintett BKK-járatok közlekedése is: több villamos-, buszjárat módosított útvonalon közlekedik az ünnepnapon” – írták. Ezek pontosabban az alábbiak szerint módosulnak október 22-én délután:

Október 23-án pedig az alábbiak szerint:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök két év után ismét Budapesten mond beszédet a nemzeti ünnepen, egészen pontosan délelőtt 11 órakor a Millenárison. A legnagyobb ellenzéki párt, a Tisza pedig délután 15:00-ra a Bem József térre fújt találkozót, ahonnan közösen vonulnak majd át a Széna térig, ahol 16:30-tól folytatódik majd a megemlékezés. A Mi Hazánk szintén délután 3-ra várja saját híveit a Turul-szobornál, a Momentum pedig este fél 8-kor tart fáklyás megemlékezést a Magyar Rádió épületénél.

Rovatok