Index Vakbarát Hírportál

Retró hangulatú szálloda épül Debrecenben a BMW-gyár miatt

2024. október 21., hétfő 16:13

A ’60-as és ’70-es éveket idézi az a háromcsillagos szálloda, amely várhatóan 2025 januárjában nyílik meg Debrecenben. A kivitelező cég ügyvezetője elmondta, hogy a BMW-gyár érkezése miatt számos szálláshelyet alakítottak már ki a városban.

A debreceni Dryvit Profi Kft. retró hangulatú, 114 szobás szállodát épít a ’60-as és ’70-es évek életérzésével a Kassai úton. A Dehír.hu beszámolja szerint az 1950-es években épült Gördülőcsapágy (Göcs) gyárának egyik régi épületét alakítják át.

A portál úgy tudja, a tervek szerint 2025 januárjában nyílik meg a háromcsillagos Stay-Loft hotel. Bana László, a cég ügyvezetője a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában elmondta, hogy a BMW-gyár érkezése miatt számos szálláshelyet alakítottak már ki a városban. 

Amikor megtudtuk, hogy a legnevesebb német autógyár ide fog jönni, elhatároztuk, hogy szolgáltatásokat kezdünk el kiépíteni. Megnéztük, mely szolgáltatásokra van leginkább szükség. Az elmúlt években több szállásépületet építettünk, ezek 100 százalékosan ki vannak adva. Most éppen építünk egy háromcsillagos szállodát, melynek 114 szobáját 4 és fél évre előre lekötötték

– mondta Bana László. 

A debreceni lap tájékoztatása szerint költséghatékony szemlélettel 500 házat és lakást is épít a Dryvit Profi Kft. a város agglomerációjában. Mint ismert, számos beruházás várható Debrecenben, többek között itt épül a BMW gyára, valamint a CATL és az Eve Power kínai cégek üzeme is. 

Rovatok