Index Vakbarát Hírportál

Nem csitul az igazgató szexbotránya Komáromban, egymásnak estek a tanárok

2024. október 23., szerda 10:05

Bár a pedofilgyanúba keveredett, diákjával szexelő iskolaigazgatót leváltották a komáromi középiskolában, a tanároknak ettől függetlenül megvan a karakán véleményük az egész ügyről. Egyesek kemény kritikával illetik azokat, akik tudtak az esetről és falaztak az igazgatónak, mások azonban úgy vélik, nem most kellene az „igazság bajnokának lenni”.

Ahogy arról beszámoltunk az Indexen, közös megegyezéssel távozik a posztjáról egy komáromi középiskola igazgatója, aki a hírek szerint szexuális viszonyt folytatott az egyik diáklánnyal, tette mindezt az iskola egyik termében, amikor a takarítónő rájuk nyitott. Innentől villámgyorsan terjedt el az eset híre, majd később „teljesen szabálytalan módon az igazgató és két helyettese vizsgálatot és meghallgatást kezdeményezett a diákok körében”. 

Egyenként felvitték a gyerekeket az igazgatóiba, ahol fenyegetően, nyomás alatt kihallgatták őket. Én is idetartoztam

– írta az iskola egyik diákja egy közösségi oldalon, majd kifejtette, hogy „azzal kezdték, hogy amit mondok, az jegyzőkönyvbe kerül. Nekik semmilyen joguk nincs arra, hogy az iskola tanulóinak szabadságát fizikailag korlátozzák, ezzel alapjogainkban sértettek meg minket. Megfenyegettek, hogy ne beszéljünk az igazgatóval kapcsolatos eseményekről és a kihallgatásról” – mondta.

„Az igazgató stresszelt, dadogott, nagyon remegett a hangja. Jött a kérdésekkel, hogy kitől mit hallottam. Elkezdett fenyegetni, hogy következményei lesznek, ha tudok valamit, és most nem mondom el. A nyomás miatt elmondtam, hogy tudok a pletykáról, de neveket nem említettem” – mesélte.

„Az igazság bajnoka”

Az igazgató távozásának bejelentése után a Blikk szerint az iskola egyik tanára a közösségi oldalán azt írta ki, hogy szégyennek tartja, hogy azok a kollégái, akik tudtak az esetről, „sunnyogtak”, és segítették az igazgatót a kihallgatásokban.

Ez a 3 hét elég volt arra, hogy számot adjatok emberségből

– tette hozzá. 

Bár a legtöbben – főleg a helyiek közül – elismeréssel és támogatóan fogadták a kemény kritikát a tanártól, de volt olyan pályatársa, munkatársa is az oktatónak, aki egészen máshogy reagált az üzenetre.

Javaslom, vegyél vissza az arcodból! Nem a megszeppent kilencedikesekkel beszélsz itt!

– írta kollégájának, hozzátéve, hogy ne most akarjon az igazság bajnoka lenni.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala ingyenesen hívható (H., K., Cs., P. 18:00–22:00, K. 8:00–12:00, Sze. 12:00–14:00).

Rovatok