Index Vakbarát Hírportál

Reagált a Mediaworks a feldarabolásáról szóló hírekre

2024. október 25., péntek 16:38

A Mediaworks Hungary Zrt. pénteken adott ki közleményt reagálva arra a csütörtöki sajtóértesülésre, miszerint feldarabolhatják a vállalatot.

Csütörtökön a Forbes arról írt, hogy feldarabolhatják a Mediaworksöt, amely a kormánypárti Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó vállalat, egyben az ország legnagyobb kiadója, 76 lap tartozik alá, köztük a Mandiner, a Magyar Nemzet és a Hír TV is.

Egy Mediaworks-höz közeli forrásra hivatkozva azt írták, hogy „irányt vált a médiabirodalom. A Mediaworks több, kisebb, jobban irányítható részre szakad majd szét: lesz több, értelmiségi tartalom és új termékek, szélesebb spektrumon”.

Továbbá arról is beszámoltak, hogy a Mandiner a Mathias Corvinus Collegium (MCC) alá kerülne, melynek Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a kuratóriumi elnöke, de emellett több más médiatermék is új szervezet irányítása alá, illetve tulajdonába kerülhet az átalakítás eredményeként.

A Mediaworks Hungary Zrt. pénteken adott ki közleményt reagálva a Forbes értesüléseire. Leírták, hogy olyan nemzeti kötődésű műhelyekkel készítenek elő együttműködést, amelyek révén tovább bővíthetik a tartalmi kínálatukat, és az „ez irányú tárgyalások eredményeiről a megfelelő időben kívánnak tájékoztatást adni.”

Kifejtették továbbá, hogy a Mediaworks feldarabolásáról szóló sajtóértesülések „megalapozatlanok és valótlanok”.

A cégcsoport továbbra is azon dolgozik, hogy kiszolgálja olvasói, nézői, hallgatói igényeit online felületein, rádióban, televízióban, a print médiában és az egyre népszerűbb digitális platformokon, a lehető legtöbb korszerű formátummal, a lehető legtöbb elérést biztosítva, megfelelve mindezzel tulajdonosa, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány céljainak és elvárásainak

– írták.

Rovatok