Index Vakbarát Hírportál

Ködösen indul, de napsütéssel folytatódik a hétvége első napja

2024. október 26., szombat 05:58

Az ország nagy részén túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak nyugaton, északnyugaton maradhat több felhő felettünk. Csapadék sehol sem várható, de a szél néhány területen élénk lehet. Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A párásság és a köd feloszlása után nagyrészt fátyolfelhők szűrik a napsütést a hétvége első napján, de főleg északnyugaton, északon maradhatnak tartósan felhős körzetek is – írja a HungaroMet.

Csapadék nem valószínű, de a déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, Sopron térségében meg is erősödhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, azonban szombatra virradóan a keleti, északkeleti területeken helyenként sűrű köd képződhet.

Az orvosmeteorológia szerint több helyen kell újabb hideg, nyirkos reggelre készülni, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A nagy napi hőingadozás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét ezen a napon is kialakulhat.

Vasárnap is napos idő jön, csak kevés helyen vastagodhatnak meg átmenetileg a fátyolfelhők. Esni továbbra sem fog. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a déli, délnyugati szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban az ország keleti felén 1–8, a Dunántúlon 8–12 fok várható. Délutánra 17 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index-applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok