Index Vakbarát Hírportál

A reggeli köd után ismét a napsütésé lesz a főszerep

2024. október 28., hétfő 05:33

Hétfőn reggel köd és ködszitálás várható, ami helyenként tartósan is megmaradhat. Napközben továbbra is rengeteg napsütésre kell számítani. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkülhet. A nappali maximumok a 21 fokot is elérhetik.

Hétfőn az alacsony szintű felhőzet és a köd csak lassan szakadozik, helyenként tartósan megmaradhat és ezeken a területeken néhol nem kizárt a szitálás sem. Több napsütésre a kissé szelesebb – elsősorban északkeleti – tájakon van kilátás. Emellett nyugat felől fátyolfelhők is sodródnak fölénk – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Az északias szél főként a Bodrogköz térségében, valamint néhol az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős, ködös részeken általában 14–17, míg a naposabb részeken nagyrészt 18–21 fok között valószínű. A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn a kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény és fronthatás nem várható.

Mint írtuk, a hét elején többfelé kell akár hosszabb ideig is megmaradó ködre számítani, a borult, ködös tájakon szitálás is előfordulhat. Mindenszentek napján, pénteken naposabb és ködös, párás területek egyaránt lehetnek, a hőmérséklet 13–20 Celsius-fok között alakul. A hét végén lehűlés érkezik olykor erős széllel, így vasárnap délután már csak 6–11 fok várható.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint nem várható fronthatás. 

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index-applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index-applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok