Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter és Vona Gábor egymásnak feszült Hajdú Péter műsora miatt

2024. október 28., hétfő 09:51

Magyar Péter beleállt Vona Gáborba, aki megosztotta a közösségi oldalán a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor új részét, amelynek ezúttal a Második Reformkor Párt elnöke volt a főszereplője.

Felkorbácsolta az indulatokat a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor legfrissebb, pénteki adása, ahol ezúttal Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke volt a vendég. A Frizbi TV YouTube-csatornán futó adás nem kerülte el Magyar Péter figyelmét sem, aki kommentben bírálta Vonát. 

A Második Reformkor elnöke a műsorban őszintén beszélt a gyerekkoráról, szerelmeiről és a politikáról is. Hajdú Péter meg is indokolta, hogy miért volt újra politikus a műsor vendége. 

Amikor producere voltam a TV2-n futó Összezárva Friderikusszal című műsornak, akkor két adásban bebizonyítottuk, hogy igenis tudnak politikusok is szórakoztatóak lenni. Ilyen volt a Deutsch Tamással és Gyurcsány Ferenccel készült epizód. Most gondoltunk egy nagyot és meghívtuk Vona Gábort. Engem érdekelt az élete, a pálfordulása

– mondta a Blikknek Hajdú Péter.

Vona Gábor a Facebook-oldalán közzétette az adást, amelyhez rövid felvezetőt is fűzött. Azt írta, hogy egy évvel ezelőtt kapott meghívást, amelyet kétszer is elutasított. Tudta, hogy a műsor megosztó lesz, mégis belement, mert „tudta, hogy a műsorban is azt fogja mondani, mint máshol”. Magyar Péter is feltűnt a kommentszekcióban és élesen bírálta Vona Gábort.  

Milyen szép is az, amikor Rogán barátjával, üzlettársával, Hajdú (áfacsaló) Péter propagandistával kvaterkázik valaki…szerintem egy ilyen mély interjú után nekünk nincs miről vitatkozni

– írta a Tisza Párt elnöke. 

Vona Gábor nem mulasztotta el a lehetőséget, hogy reagáljon Magyar Péter kritikájára. Azt írta, „elment, mert meghívták”, és „ugyanazt mondta, mint bárhol”.

De mindketten tudjuk, hogy Te nem emiatt nem vitázol velem. A NER-hez pedig nekem soha nem volt közöm. Én mindig küzdöttem ellene, akkor is, amikor Te még a rendszer napos oldalán sütkéreztél. Szerintem ne az ellenségeket keresd és lásd mindenhol. Nehéz feladat lesz ezt a rendszert lebontani. Én biztos ott leszek

– fogalmazott a Második Reformkor Párt elnöke. 

A lapnak utóbb Hajdú Péter is nyilatkozott a „kommentháborúról”.

Ja, hogy már a Magyar Péter–Vona Gábor-vita is miattam marad el? Az még durvább

– reagált a lapnak a műsorvezető.

Mint arról beszámoltunk, korábban Vona Gábor már felkérte vitázni Magyar Pétert tavasszal, az önkormányzati választások előtt. „Odabenn majd megy a közszolgálati vita, kint meg a miénk” – invitálta akkor a Tisza Párt alelnökét egy nyilvános, „platós” vitára a Várkert Bazár elé. Akkor Magyar Péter ugyan nem reagált a felkérésre, de úgy tűnik, ezennel nyíltan visszautasította a lehetőséget. 

Rovatok