Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péternek ellenzéki kihívója akadt Hódmezővásárhelyen

2024. február 25., vasárnap 15:33

Hódmezővásárhely közgyűlésében még 2019-ben került nézeteltérésbe a városüzemeltetési cégek vezetője az akkori polgármesterrel.

A korábban a városüzemeltetéssel (közétkeztetéssel, köztisztasággal) foglalkozó céget vezető Kovács Pál még 2019 augusztusában keveredett vitába Hódmezővásárhely polgármesterével, Márki-Zay Péterrel. A Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezetője kijelentette, hogy nem kaptak elég forrást az önkormányzatuktól munkájuk elvégzésére, és az is késlekedve került kiutalásra. Akkor Márki-Zay Péter erre úgy reagált, hogy „automataként működünk a HMSZ számára. Mindig kérik a pénzt, amit számolatlanul adunk nekik”. A városvezető úgy fogalmazott: ezeket a munkálatokat kevesebből és jobb minőségben is meg lehet csinálni. 

Kovács Pál most a közösségi oldalán jelentette be, hogy indul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, amit annak sajátos alakulásával indokolt – vette észre az Infostart.

„Részemről nem lesz taktikázás, csak egyenes meccsek. Tisztességes küzdelmet kívánok mindenkinek. Ezzel meg is volt a költséghatékony kampánynyitóm” – fogalmazott. Döntését azzal magyarázta, hogy érdekli a városa sorsa. Egyes helyiek szerint ezzel akarják megosztani az ellenzéket, mások úgy vélik, az új jelöltet a Márki-Zay Péterrel szintén ellentmondásba keveredett és lemondott egykori alpolgármester, az MSZP-s Kiss Andrea támogathatja. 

Márki-Zay Péter már tavaly júniusban bejelentette újraindulását Hódmezővásárhelyen. Az új jelölt az önkormányzati választási kampány „sajátos alakulásán” azt érthette, hogy más polgármesterjelölt kilétét egyelőre homály fedi. 

Mint korábban beszámoltunk róla, Lázár János bejelentette, hogy most egyéniben nem fog indulni. „A szülővárosomban azonban gyökeres változásra van szükség. Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik” – írta Lázár János még január elején a Facebook-oldalán.

Rovatok