Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz terítette a lapokat, egy teljes vármegyében vált hivatalossá a polgármester-jelöltek kiléte

2024. február 29., csütörtök 11:49

Erdős Norbert fideszes országgyűlési képviselő közösségi oldalán jelentette be Békés-Csanád térség polgármesterjelöltjeit.

Az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság döntése alapján Békés-Csanád térségében az alábbi jelöltek indulnak a június 9-i polgármester választáson.

A Fidesz polgármesterjelöltjei:

A FIdesz–KDNP polgármesterjelöltjei:

Független polgármesterjelöltek a Fidesz támogatásával:

A Fidesz és a Nemzeti Fórum polgármesterjelöltjei:

A Fidesz és a Kisgazda Polgári Egyesület polgármesterjelöltje Békéssámsonon Annus István lesz.

Alakul a Fidesz névsora

A közelgő 2024-es önkormányzati választáson Tapolcán a helyi Fidesz–KDNP szervezete Lasztovicza Mátét támogatta polgármesterjelöltnek február közepén. A párt győri szervezete a jelenlegi polgármester, Dézsi Csaba András indítása mellett döntött. 

Pécsett Csizmadia Pétert, a helyi közgyűlés frakcióvezetőjét jelölték polgármesterként, miután a Fidesz pécsi szervezete nagy többségben támogatta őt. Szegeden Mihálffy Béla szegedi országgyűlési képviselő és kommunikációs szakember lesz a Fidesz jelöltje.

Körmenden múlt hét pénteken választotta meg a Fidesz helyi szervezete polgármesterjelöltjének Belencsák Istvánt, aki azonban szerdán már arról írt, hogy visszalép a választásoktól. Döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt napokban súlyos fenyegetéseket kapott.

Hogy kiket indíthat polgármesterjelöltként a kormánypárt Budapesten, arról ebben az összefoglalóban írtunk.

(Borítókép: Erdős Norbert, a Fidesz képviselője napirend után szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 8-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok