Index Vakbarát Hírportál

A teljes ellenzék megállapodást kötött Óbudán, megvan a közös jelöltjük

2024. március 2., szombat 10:51

Az ellenzéki pártok megállapodást kötöttek a III. kerületben. A regnáló polgármester, Kiss László lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

„Az ellenzéki pártok III. kerületi elnökeivel aláírtuk a választási együttműködésről szóló megállapodást. Bővítettük az együttműködés körét: a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd helyi szövetségéhez a Jobbik is csatlakozott. Mindannyiuk által támogatott polgármesterjelöltként indulok újra – köszönöm a bizalmukat!” – jelentette be közösségi oldalán Kiss László, a III. kerület polgármestere. 

Kiss László tehát a hat párt közös jelöltjeként indul újra a polgármesteri tisztségért.

Úgy véli, hogy az elmúlt években hatékony volt az ellenzéki együttműködés Óbudán, ezért egyeztek meg a közös folytatásról. „Egymás jelöltjeit kölcsönösen támogatjuk, közös listát állítunk, és közösen kampányolunk. Ezt a megállapodást a pártok kötik, de elsősorban a III. kerületi emberekről szól. Hiszen arra szövetkezünk, hogy Óbuda–Békásmegyernek továbbra is gondoskodó, a fejlesztések mellett elkötelezett képviselete legyen” – tette hozzá a polgármester. 

Rovatok