Index Vakbarát Hírportál

„Mocskos komcsi” felirattal rongálták meg a Momentum plakátját

2024. március 3., vasárnap 15:24

A Momentum közölte vasárnap délelőtt, hogy a párt előválasztásra készülő jelöltjének, Havasi Gábornak a plakátját megrongálták Budafokon. A politikus frappáns választ adott rá a közösségi oldalán.

Amint arról az Index is beszámolt, a Momentum úgy döntött, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon Budapesten külön listával indul, a párt így nem vesz részt a DK által dominált közös budapesti listán.

Több polgármesterjelöltről is megállapodás született, továbbá a felek abban is megegyeztek, hogy a XXII. kerületben előválasztást tartanak a momentumos Havasi Gábor és a DK-s Perlai Zoltán részvételével.

A Momentum vasárnap közölte, hogy a pénteki bejelentés után

Dávid-csillaggal és „Mocskos komcsi” felirattal rongálták meg a párt előválasztásra készülő jelöltjének, Havasi Gábornak a plakátjait Budafokon.

Erről a jelölt a Facebook-oldalán számolt be. „A Fidesz budafok-tétényi helytartója, Karsay Ferenc azt nyilatkozta, hogy közepesen mocskos kampányra számít. Úgy tűnik, hogy el is kezdték” – írja az esettel kapcsolatban Havasi.

Plakátháború

Legutóbb a Demokratikus Koalíció plakátja miatt tört ki a balhé, ugyanis a DK „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt. A párt szerint ezzel a céljuk az, hogy minél több ember láthassa szerte az országban, hogy a „pedofilbotránynak” Orbán Viktor a valódi felelőse.

Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint ez „gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről”. A vitába Ungár Péter, az LMP társelnöke is beszállt.

Rovatok