Index Vakbarát Hírportál

Újra ringbe száll a harminc éve legyőzhetetlen polgármester Budapesten

2024. március 13., szerda 12:51

Tóth József idén is rajthoz áll az önkormányzati választáson, polgármester-jelöltségét több párt is támogatja Budapesten, a XIII. kerületben.

A kerületi MSZP, DK, Momentum, valamint a Párbeszéd – Zöldek és a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete közös közleményben jelezte, hogy támogatják az 1994 óta hivatalban lévő polgármester indulását a június 9-i önkormányzati választásokon.

A 2024–2029-es önkormányzati ciklusra vonatkozóan közös várospolitikai programot fogadtunk el, melynek középpontjában a dinamikusan fejlődő, szociálisan gondoskodó, zöld, modern, átláthatóan működő, értékőrző és megújuló XIII. kerület áll. A 2024. évi önkormányzati választáson a XIII. kerület minden választókerületében közösen indítunk képviselőjelölteket, és mindannyiunk közös polgármesterjelöltje dr. Tóth József

– olvasható a közleményben. Az MSZP-s politikus 1994 óta valamennyi polgármester-választást megnyert a kerületben.

Egy, a lapunkhoz eljutott levél szerint Tóth József polgármester a megállapodás után közölte az érdeklődőkkel, hogy indul a júniusi választáson.

Az önkormányzati választások időpontjához közeledve itt írtunk arról, hogy esetleges újrázása után veszélybe kerülhet-e a Karácsony Gergely mögötti közgyűlési többség.

Rovatok