Index Vakbarát Hírportál

Tarlós István elárulta, kit választana Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közül

2024. március 21., csütörtök 06:38

Tarlós István volt fideszes főpolgármestert arról kérdezték, ki mellett döntene, ha csak Vitézy Dávidra és Karácsony Gergelyre lehetne szavazni a júniusi önkormányzati választásokon. Tarlós István korábbi véleményét is megerősítette, mely szerint Szentkirályi Alexandrát tartja a legjobb jelöltnek.

Tarlós István nemrég az Indexnek is megerősítette, hogy Szentkirályi Alexandránál jobb jelöltet nem indíthatna a Fidesz a főpolgármesteri címért. Szerinte Vitézy Dávid a közlekedésen kívül semmihez sem ért, Karácsony Gergely pedig csak jajveszékel.

A korábbi főpolgármester kedden a HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt, ahol többek között arról is kérdezték, hogy miként döntene a júniusi önkormányzati választásokon, ha csak Vitézy Dávidra és Karácsony Gergelyre lehetne szavazni.

Erre nem tudok válaszolni most önnek. Karácsonyra semmiképpen se szavaznék

– fogalmazott Tarlós István.

Hozzátette, hogy főpolgármesterként Vitézy Dávidnak és Szentkirályi Alexandrának is a felettese volt, ugyanakkor a Fidesz jelöltje öt évig dolgozott mellette, így a fővárosi, önkormányzati spektrum egészére több rálátása volt, mint Vitézynek.

Tarlós István korábban úgy fogalmazott, hogy szerinte abban az esetben, ha Szentkirályi Alexandrát visszaléptetnék Vitézy Dávid javára, akkor a BKK volt vezérigazgatója a Fidesz és az LMP közös jelöltjévé válna, miközben az ellenzéki párt leszögezte, hogy nem működik együtt a kormánypártokkal. Úgy látja, hogy Vitézynek megválasztása esetén problémái lennének a közgyűlésben a szavazások és az előterjesztések alkalmával.

(Borítókép: Karácsony Gergely és Vitézy Dávid. Fotó: Szollár Zsófi / Index, Vitézy Dávid)

Rovatok