Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid a választók javaslatait is várja programja kidolgozásához

2024. március 21., csütörtök 12:16

A napokban – az előzetes várakozásoknak megfelelően – bejelentette Vitézy Dávid, hogy Karácsony Gergely regnáló párbeszédes és Szentkirályi Alexandra Fidesz–KDNP-s jelölt mellett elindul a 2024-es főpolgármester-választáson. Ehhez kapcsolódóan most a választók segítségét kéri, hogy milyen pontok szerepeljenek a programjában.

„Szeretnéd, hogy a megállókban legyen hová beállni az erős napsütés és az eső ellen?” – kezdi a főpolgármester-jelölt legújabb Facebook-videóját. De ha valakinek valahonnan hiányzik egy lift vagy mozgólépcső, ha akadálymentes közlekedési csomópontokat szeretne, akkor is tárt karokkal várja a közlekedési és városmobilitási szakértő.

Emellett kitér a rozsdaövezetek helyén építendő megfizethető lakásokra is. Elmondása szerint azért indul a főpolgármesteri címért, hogy „pártpolitikai csaták helyett végre valóban fejlesszük Budapestet” – mondta Vitézy. Programját számos szociális, kulturális, egészségügyi, városfejlesztési és közlekedési szakemberrel dolgozta ki, viszont nem akarja kihagyni belőle a lakosságot sem, mert

semmilyen választási program nem lehet teljes, ha a megalkotásából éppen azok maradnak ki, akikről szól: a budapestiek

– véli a korábbi közlekedési államtitkár. 

A javaslatokat, hogy mi szerepeljen még Vitézy Dávid programjában, a honlapján kitölthető kérdőíven keresztül várja. 

Rovatok