Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra nyilatkozatot íratna alá Karácsony Gergellyel

2024. április 3., szerda 08:29

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje nyilatkozatot íratna alá Karácsony Gergely főpolgármesterrel arról, hogy nem indul a 2026-os országgyűlési választáson miniszterelnök-jelöltként. A kormánypártok jelöltje a formanyomtatványt a Városházára is eljuttatja, aláírva várja vissza.

„Karácsony Gergely ígérje meg a budapestieknek, hogy 2026-ban nem indul a miniszterelnöki székért!” – írja Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje Facebook-bejegyzésében, amelyben egy nyilatkozat aláírására szólítja fel Karácsony Gergelyt.

Vitézy Dávid posztja után Szentkirályi Alexandra is a közösségi médiában jelentkezett „Budapest olyan főpolgármestert érdemel, aki nem hagyja cserben a fővárosiakat, aki nem használja ugródeszkának a pozícióját” – írja posztjához a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a 2022-es választási kampányban „ugródeszkának akarta használni” a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson.

Most, hogy a Gyurcsány-párttal való összefonódásukat a nyilvánosság előtt is beismerték, Karácsony Gergelynek ideje nyilatkoznia arról, hogy nem készül újra becsapni a budapestieket

– írja a volt kormányszóvivő, aki bejegyzéséhez mellékelt egy Nyilatkozat a budapestiek felé elnevezésű „formanyomtatványt”, amelyet a főpolgármesternek küld a Városházára, és aláírva várja vissza.

Alulírott, Karácsony Gergely fogadom, hogy nem fogok indulni a 2026-os országgyűlési választáson miniszterelnök-jelöltként. A budapestiek megérdemlik, hogy ne ugródeszkának használjam őket. A 2022-es országgyűlési választási kampánnyal ellentétben a nemzet fővárosának bizalmával a jövőben nem szándékozom visszaélni

– áll a nyilatkozat szövegében, amelyre a főpolgármester-jelölt már csak Karácsony Gergely aláírását várja.

Rovatok