Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid: Folytonos egymásra mutogatás helyett végre valóban fejlesszük Budapestet

2024. április 3., szerda 08:15

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a közösségi oldalán közzétett videóban közölte, hogy főpolgármesterként vállalni fogja, hogy gondoskodik a külső kerületek közlekedési csomópontjainak teljes megújításáról, valamint azt, hogy megújítja és akadálymentesíti Budapest nagy közlekedési csomópontjait.

Vitézy Dávid szerint a körúton túli Budapestet magára hagyták. A főpolgármester-jelölt a Facebook-oldalán közzétett videójában úgy fogalmazott, hogy a kormány csak a Budai vár újjáépítésével foglalkozik Budapesten, míg a városvezetés és a főpolgármester bejelentett legfontosabb beruházása a Lánchíd budai hídfőjének átépítése körforgalomból körforgalommá. 

A főpolgármester-jelölt úgy véli, hogy évtizedek óta egyetlen városvezetés sem foglalkozott azzal, hogy nap mint nap budapestiek százezrei „milyen környezetben kénytelenek átszállni, várakozni, jegyet venni, hol tudnak jó kávét venni, vagy hazafelé bevásárolni átszállás közben”.

Mindannyian ismerjük a külső kerületek lepusztult közlekedési csomópontjaninak közös jellemzőit: ugyanazok a tócsák állnak ott eső után, mint gyermekkorunkban, a gyalogosok az évtizedek óta kitaposott ösvényeken járnak, az üzletek lepukkant bódékban működnek, ha még egyáltalán működnek. Főpolgármesterként vállalom, hogy gondoskodunk a külső kerületek közlekedési csomópontjainak teljes megújításáról

– fogalmazott Vitézy Dávid.

„Időjárástól védett, tiszta és rendezett tereket hozunk létre. Kulturált és biztonságos körülményeket teremtünk, padokat, nyilvános WC-ket, átlátható és akadálymentes gyalogos útvonalakat. Főpolgármesterként vállalom, hogy megújítjuk és akadálymentesítjük Budapest nagy közlekedési csomópontjait” – tette hozzá.

„Pártpolitikai csaták, folytonos egymásra mutogatás helyett végre valóban fejlesztjük Budapestet. Ez az ajánlatom” – zárta sorait Vitézy Dávid.

Rovatok