Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter nyílt levélben üzent Toroczkai Lászlónak

2024. április 4., csütörtök 12:58

Ungár Péter nyílt levelet küldött csütörtökön Toroczkai Lászlónak. Az LMP frakcióvezetője kifogásolta, hogy „a Mi Hazánk válaszra sem méltatta” Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltjük javaslatát, miközben Grundtner Andrást is jelölték a főpolgármester-választáson.

Mint arról az Index is beszámolt, Vitézy Dávid, az LMP és a civilek listavezetője márciusban levelet küldött a főpolgármester-jelölteknek, arra kérve őket, hogy aláírásukkal hitelesítsék, és vállalják, hogy „tisztességes kampányt” folytatnak.

Vitézy Dávid nyilatkozata miatt az LMP frakcióvezetője nyílt levelet küldött csütörtökön Toroczkai Lászlónak. Ungár Péter azt kifogásolta az írásában, hogy a Mi Hazánk válaszra sem méltatta a főpolgármester-jelöltjük javaslatát.

„A Vitézy Dávid által felsorolt feltételek közül melyik nem vállalható a Mi Hazánk részéről? A felelőtlen ígérgetésről, esetleg a durva személyeskedésről nem tudnak lemondani, netán a vitán való részvételtől tartózkodnak?” – tette fel a kérdést Ungár Péter. 

Mint írta, Toroczkai László pártjával ellentétben nem okozott számukra meglepetést, hogy „a két politikai tömb jelöltje mondvacsinált indokokra hivatkozva elhárította a megkeresést”.

Nem tudjuk mire vélni, hogy a politika radikális megváltoztatását ígérő Mi Hazánk is ennyire ragaszkodik a sehova nem vezető pártpolitikai csatározások eszköztárához

– fejtette ki az LMP frakcióvezetője.

Hozzátette, hogy bízik benne, hogy a levél hatására a Mi Hazánk is átgondolja az álláspontját, és partner lesz abban, hogy a főpolgármester-választás a budapestiekről szóljon, és „ne váljon a sárdobálás, a gyűlöletkeltés és felelőtlen ígérgetés áldozatává”.

A főpolgármesteri posztért összesen öten küzdenének meg a június 9-én tartott választáson, köztük: 

Rovatok