Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely egy hirdetést se vágott le saját kezével

2024. április 4., csütörtök 15:43

Vitézy Dávid arra hívja fel a figyelmet, hogy továbbra sem távolították el a kelenföldi kollégium épületéről a hirdetési hálót, csak újabbra cserélték. A közösségi oldalán a főpolgármester-jelölt ismételten felszólította a jelenlegi városvezetést, hogy vonja vissza a kollégium értékesítésére kiírt pályázatot, valamit ismertette az épület és azt azt körülvevő terület hasznosításával kapcsolatos javaslatát.

„Karácsony Gergely nem egészen egy hónappal ezelőtt még úgy fogalmazott egy Facebook-videóban, hogy meg fogja tisztítani Budapestet az épülethálókra erősített gigahirdetésektől. Odáig is elment, hogy ha kell, a saját kezével fogja levágni őket. Ekkor hívtam fel a figyelmet, hogy a Fővárosi Önkormányzat saját kelenföldi kollégiumépületét is hirdetőoszlopként használja” – írja hivatalos Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

A főpolgármester-jelölt szerint a zóta se történt semmi, egy hirdetést se vágott le saját kezével a főpolgármester – a kelenföldi kollégiumon viszont épp tegnap cserélték le újabb hirdetésre az épülethálót.

A Budapestet ellepő óriási, épületméretű reklámhálók engem is zavarnak, mivel a város egészét, így a külső kerületeket is elcsúfítják. Karácsony Gergelynek azt javaslom, hogy teátrális gesztusok helyett inkább éljen a jogával: legalább a Főváros saját épületeiről tüntesse el a reklámokat, ha tényleg zavarják!

– fogalmazott Vitézy Dávid.

A főpolgármester-jelölt többször is kritizálta a kelenföldi épület eladását, ugyanis szerinte ezt az épületet nem kiárusítani kellene egy újabb hotel vagy bevásárlóközpont számára, hanem ingatlanberuházókat bevonva megfizethető lakásokat vagy kollégiumi férőhelyeket kellene itt létrehozni.

„Immár főpolgármester-jelöltként is azt kérem, hogy a főváros vezetése vonja vissza a Kelenföldi kollégium értékesítésre kiírt pályázatot, és ne adja el az épületet felelőtlenül, az önkormányzati ciklus utolsó heteiben” – zárta bejegyzését Vitézy Dávid.

Rovatok